10 Priorități pentru Severin

  • Atragerea investitorilor și asigurarea că aceștia nu sunt supuși presiunii factorului politic să dea șpagă sau să le fie impuse anumite niveluri salariale. Oferirea de facilități pentru a veni în Drobeta Turnu Severin și crearea de zone industriale cu toate utilitățile asigurate. Reabilitarea și utilarea fostelor zone industriale pentru încurajarea producției.
  • Extinderea rețelei de gaze naturale în tot orașul, astfel incât fiecare cetățean să aibă posibilitatea să se racordeze dacă dorește, iar acolo unde proprietarii doresc, să se ofere finanțare pentru centrale de bloc sau de cartier. Asigurarea că toate locuințele din Drobeta Turnu Severin, inclusiv cele aflate în cartierele noi de case, au acces la toate utilitățile de bază: apă, canalizare, curent electric, internet. Asfaltarea tuturor străzilor din Drobeta Turnu Severin, inclusiv cele din cartierele noi de case. 
  • Reabilitarea și ingrijirea tuturor parcurilor, locurilor de joacă și spațiilor verzi existente. Identificarea de noi locuri unde se pot amenaja parcuri, locuri de joacă, spații de sport și agrement, spații verzi, inclusiv plantarea de păduri în zonele din preajma orașului. 
  • Amenajarea de piste de biciclete pe majoritatea străzilor din Drobeta Turnu Severin și montarea de rasteluri pentru biciclete, cu camere de luat vederi, pentru a face cât de facil posibil transportul cu bicicleta în oraș. Regândirea liniilor de transport în comun pentru a optimiza funcționarea acestuia și pentru a încuraja cât mai mulți oameni să îl folosească, inclusiv prin  montarea de panouri interactive în stații și crearea unei aplicații de smartphone prin care călătorii sunt informați cât timp au de așteptat până când ajunge autobuzul în stație. Optimizarea traficului prin transormarea unor intersecții semaforizate în sensuri giratorii. Crarea de locuri de parcare în zonele adiacente centrului orașului pentru a încuraja șoferii să nu mai intre cu mașinile în centrul orașului. 
  • Atragerea marilor universități să deschidă facultăți sau departamente în Drobeta Turnu Severin axate pe domenii precum inginerie și IT, pentru a da posibilitatea absolvenților de liceu să urmeze studiile în Drobeta Turnu Severin. Implementarea de programe de pregătire profesională continuă, inclusiv de practică la facilitațile de producție ale investitorilor ce se gândesc să se relocheze sau să extindă în Drobeta Turnu Severin. 
  • Finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor din Drobeta Turnu Severin. Finanțare pentru reabilitarea rețelei de distribuție a apei, a curentului electric și a agentului termic din blocurile de locuințe, odată cu trecerea acestora pe sistemul de distribuție pe orizontală. 
  • Digitalizarea, eficientizarea și transparentizarea serviciilor publice locale. Interconectarea bazelor de date și arhivarea electronică a documentelor pentru a reduce numărul de acte cerute cetățenilor. Oferirea posibilității ca depunerea sau obținerea actelor, precum și plățile tuturor taxelor locale să poată fi realizate prin intermediul internetului. 
  • Încurajarea colectării selective prin oferirea de gratuități la ridicarea gunoiului sortat, și taxarea pe greutate a gunoiului nesortat sau cel care nu poate fi reciclat. 
  • Reabilitarea clădirilor de patrimoniu, a vestigiilor turistice și ale altor atracții turistice. Amenajarea falezei și a portului și oferirea de facilități pentru cei care oferă servicii de plimbare cu barca. Promovarea turismului și încurajarea celor care oferă servicii în turism. 
  • Reabilitarea facilităților de sănătate publică și atragerea investitorilor pentru a deschide clinici, cabinete sau chiar spitale private. Creșterea numărului de locuri în grădinițele cu program prelungit și în creșe și atragerea de investitori privați în educație.